• 7 aprilie 2022 -
 • 16 decembrie 2021 -
 • 13 octombrie 2021 -
 • 17 mai 2021 -
 • 17 februarie 2021 -
 • 3 decembrie 2020 - Monitorizarea calupurilor publicitare - detalii aici
 • 28 mai 2019 - Noua aplicație Q100
 • 20 februarie 2018 - Schimbare rezoluție grafică StudioQ - detalii aici
 • 16 august 2017 - Compatibilitate Windows 10, rapoarte drepturi de autor pentru stații radio, amânare calupuri publicitare. Detalii aici
 • 22 iunie 2017 - Dezvoltare facilitate de export date din baza de date StudioQ catre Music1. Detalii aici
 • This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. x

  Ghid de bune practici în gestionarea playlistului muzical StudioQ

  Ghid de bune practici în gestionarea playlistului muzical StudioQ

  În cazul în care ați întâmpinat vreodată probleme cu încărcarea playlistului în StudioQ/DJ Console pe un anumit interval orar, prezentăm în cele ce urmează pașii recomandați astfel încât ele să nu mai apară în viitor.

  Principii de salvare a playlistului StudioQ

  A. Utilizarea Playlist Manager

  Utilizarea modulului specializat Playlist Manager pentru alcătuirea unui playlist muzical, acesta generând pe baza unor reguli (restricții) și a rețetei muzicale o succesiune de elemente audio, respectând principiile de lucru native ale aplicației StudioQ.


  B. Playlist generator – modul nativ StudioQ

  Modulul Playlist Generator oferă posibilitatea selectării unui grup de genuri muzicale, acapella, sau jingles care intră în rotație conform unui algoritm propriu al software-ului. În utilizarea Playlist Generator, singurul parametru ce poate fi modificat de utilizator este restricția de repetare artist la un număr prestabilit de ore. Elementele audio pe care le dorim difuzate la oră fixă (ex. ora exactă) se programează în EVENT, iar dacă nu există constrângeri pentru restul orei, software-ul va genera pe baza rețetei interne un playlist. Condiția utilizării în rotația Playlist Generator a unui gen muzical este ca el să aibă cel puțin 100 de artiști pentru un mecanism funcțional.

  C. Playlisturi făcute manual sau importate din alte aplicații generatoare de playlist


  Playlist-urile făcute manual sau importante din alte aplicații în interfața StudioQ / Report&Settings/… / Playlist Editor se salvează ținând cont de următoarele reguli:


  1. Playlist-urile salvate manual trebuie să înceapă la oră fixă, respectiv HH:00 (ex: 10:00, 11:00, 12:00)
  2. Playlist-urile destinate să acopere o oră întreagă trebuie salvate FULL HOUR de la HH:00 la HH:59, iar conținutul lor audio nu trebuie să depășească 60 de minute, dar nici să acopere doar o mică parte din această durată (ex: 30-35 minute).
  3. Playlist-urile nu trebuie să se ”încalece”, adică să existe un playlist care se termină la 13:20 și altul care începe la 13:00, având astfel o suprapunere. Suprapunererile sunt semnalizate de interfața StudioQ și trebuie rezolvate manual.
  4. Playlist-urile care depășesc 60 de minute (emisiuni cu durată mare, topuri etc.) trebuie salvate Realtime și se încearcă completarea în editorul de playlist până aproape de sfârșitul orei următoare.
  5. Nu se folosește opțiunea Use Song UniqueID (SUID). Ea este utilizată numai de playlist-urile care se difuzează simultan, utilizând sistemul de sincronizare Network Controller dedicat rețelelor de radio. Această precizare este valabilă pentru cazul în care nu aveți instalată cea mai nouă versiune de soft.

  Playlisturile importate din alte generatoare de playlist (Music 1, Power Gold etc.) se importă fie FULL HOUR, fie Real Time, condițiile de salvare precizate mai sus rămânând valabile.

  Next Post Previous Post