• 22 iunie 2017 - Dezvoltare facilitate de export date din baza de date StudioQ catre Music1.
 • 22 mai 2017 - Implementarea facilitatii de interfatare cu servere video pentru dezvoltarea conceptului de Visual Radio si adaugarea de continut video sincronizat cu playlist-ul statiei de radio.
 • 13 februarie 2017 - Implementarea mecanismului de intarziere calupuri de publicitate un numar nelimitat de ore, cu punere in asteptare, fara desincronizare semnale de sincronizare statii locale.
 • 5 octombrie 2016 - Versiunea StudioQ permite la crearea raportului de difuzare Drepturi de Autor sa se poata alege ca datele specifice (CREDITELE) sa fie raportate impreuna sau pe fiecare categorie in parte.
 • 11 august 2016 - S-a implementat setarea Audio Passthrough Mode care inhiba toate functiile de sincronizare prin satelit/net pentru o statie locala. Poate fi activata/dezactivata doar in cazul statiilor locale, cu modul de sincronizare prin net/satelit. Odata setarea pusa pe starea ENABLED, statia locala trebuie sa ignore toate semnalele de sincronizare primite prin satelit/net si orice functionalitate specifica care ar determina-o sa nu faca rebroadcasting.
 • 25 iulie 2016 - Aplicatia StudioQ proceseaza acum semnalele de sincronizare retea utilizate in retelele de radio KISS FM si MagicFM.
 • 16 mai 2016 - Pentru pastrarea in baza de date a inregistrarilor referitoare la playlist-ul difuzat si programarile de publicitate, s-a extins limita maxima de setare la 180 de zile pentru Program ReportMemo, Event Schedual Memo.
 • 26 martie 2016 - Funcţie de inhibare trimitere semnale sincronizare pe satelit – se adresează exclusiv reţelelor de radio. În cazul în care în capul de reţea este nevoie de operaţiuni de mentenanţă şi oprirea serverului de reţea, există posibilitatea dezactivării în staţiile locale a semnalului de sincronizare reţea, astfel încât staţiile locale să rămână conectate la satelit chiar dacă semnalul de ping lipseşte o anumită perioadă de timp.
 • 26 februarie 2016 - Implementare facilitate “Copyrights” pentru categoriile AllOthers -pentru categoriile AllOthers se pot introduce credenţiale aferente înregistrărilor care fac parte dintr-un spot, hitmix, jingle, etc.
 • 26 februarie 2016 - Filtrarea drepturilor de autor după categorii de înregistrări – Se pot realiza rapoarte de difuzare în combinaţii diferite de categorii.
 • This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. x

  Pachetul software StudioQ

  Pachetul software StudioQ

  StudioQ este primul soft de automatizare radio dezvoltat în România, devenit lider de piaţă în doar câţiva ani. Produs de firma clujeană QSound Soft, StudioQ a fost folosit, în cei 20 de ani de existență, de peste 250 de staţii radio din țară și posturi de radio din Republica Moldova, Muntenegru, Bosnia-Herțegovina.

  Softul de automatizare StudioQ include module folosite atât pentru emisie radio, cât şi pentru producţie, programe sau departamentul comercial. Pachetul StudioQ asigură realizarea unei emisii complete pentru orice radio, de la posturi de radio online, stații de radio locale, până la reţele naţionale. Pe scurt, este pilonul de bază în ceea ce priveşte emisia, conţinând funcţionalităţi care permit managementul oricărei staţii de radio:

  Pe lângă softul de control al emisie, pachetul STUDIO cuprinde o serie de aplicaţii specializate: Commercials Manager, Playlist Manager, Digital Recorder, Back-up Server şi ECHOne.

  Commercials Manager este interfaţat nativ cu softul de emisie, fiind un pachet software radio pentru managementul publicității, special creat pentru departamentul de vânzări și trafic. Odată programată campania publicitară, difuzarea este garantată, softul selectând în mod automat reclamele care trebuie difuzate. Astfel, Commercials Manager reprezintă ”mâna dreaptă” a managerului de vânzări, realizând ofertele pentru clienţi, cât şi rapoartele mediaplan.

  Playlist Manager este un modul special dedicat managementului playlist-ului muzical al staţiei de radio. El implementează algoritmi de rotaţie şi rapoarte pentru gestiunea optimă și fără repetiții a conţinutului muzical.

  Digital Recorder este creat pentru a asigura sistemul de bandă martor pentru staţiile de radio. El permite înregistrarea semnalului audio preluat analogic, comprimarea lui în format MPEG şi stocarea lui într-un server dedicat.

  Back-up Server este un sistem de mirroring al emisiei, care copiază automat fişierele audio şi baza de date pe un al doilea sistem de emisie pregătit permanent să preia în timp real sarcina emisiei dacă sistemul principal cedează.

  ECHOne este modulul care realizează monitorizarea aplicaţiilor din pachetul STUDIOQ cu scopul de a detecta pauzele de emisie sau problemele de natură software. În cazul scăderii semnalului audio sub o limită setată, sau a detectării unor probleme legate de calitatea semnalelor de sincronizare prin satelit/internet, aplicaţia va trimite mesaje de alertă către o listă de numere de telefon sau e-mail-uri ale departamentului tehnic al radioului.

  Vă aşteptăm pe studioq.ro pentru a afla mai multe detalii despre produsele noastre!

  imagine-nl-site-nou-2

  Next Post Previous Post