• 7 aprilie 2022 -
 • 16 decembrie 2021 -
 • 13 octombrie 2021 -
 • 17 mai 2021 -
 • 17 februarie 2021 -
 • 3 decembrie 2020 - Monitorizarea calupurilor publicitare - detalii aici
 • 28 mai 2019 - Noua aplicație Q100
 • 20 februarie 2018 - Schimbare rezoluție grafică StudioQ - detalii aici
 • 16 august 2017 - Compatibilitate Windows 10, rapoarte drepturi de autor pentru stații radio, amânare calupuri publicitare. Detalii aici
 • 22 iunie 2017 - Dezvoltare facilitate de export date din baza de date StudioQ catre Music1. Detalii aici
 • This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. x

  Pachetul software StudioQ

  Pachetul software StudioQ

  StudioQ este primul soft de automatizare radio dezvoltat în România, devenit lider de piaţă în doar câţiva ani. Produs de firma clujeană QSound Soft, StudioQ a fost folosit, în cei 20 de ani de existență, de peste 250 de staţii radio din țară și posturi de radio din Republica Moldova, Muntenegru, Bosnia-Herțegovina.

  Softul de automatizare StudioQ include module folosite atât pentru emisie radio, cât şi pentru producţie, programe sau departamentul comercial. Pachetul StudioQ asigură realizarea unei emisii complete pentru orice radio, de la posturi de radio online, stații de radio locale, până la reţele naţionale. Pe scurt, este pilonul de bază în ceea ce priveşte emisia, conţinând funcţionalităţi care permit managementul oricărei staţii de radio:

  Pe lângă softul de control al emisie, pachetul STUDIO cuprinde o serie de aplicaţii specializate: Commercials Manager, Playlist Manager, Digital Recorder, Back-up Server şi ECHOne.

  Commercials Manager este interfaţat nativ cu softul de emisie, fiind un pachet software radio pentru managementul publicității, special creat pentru departamentul de vânzări și trafic. Odată programată campania publicitară, difuzarea este garantată, softul selectând în mod automat reclamele care trebuie difuzate. Astfel, Commercials Manager reprezintă ”mâna dreaptă” a managerului de vânzări, realizând ofertele pentru clienţi, cât şi rapoartele mediaplan.

  Playlist Manager este un modul special dedicat managementului playlist-ului muzical al staţiei de radio. El implementează algoritmi de rotaţie şi rapoarte pentru gestiunea optimă și fără repetiții a conţinutului muzical.

  Digital Recorder este creat pentru a asigura sistemul de bandă martor pentru staţiile de radio. El permite înregistrarea semnalului audio preluat analogic, comprimarea lui în format MPEG şi stocarea lui într-un server dedicat.

  Back-up Server este un sistem de mirroring al emisiei, care copiază automat fişierele audio şi baza de date pe un al doilea sistem de emisie pregătit permanent să preia în timp real sarcina emisiei dacă sistemul principal cedează.

  ECHOne este modulul care realizează monitorizarea aplicaţiilor din pachetul STUDIOQ cu scopul de a detecta pauzele de emisie sau problemele de natură software. În cazul scăderii semnalului audio sub o limită setată, sau a detectării unor probleme legate de calitatea semnalelor de sincronizare prin satelit/internet, aplicaţia va trimite mesaje de alertă către o listă de numere de telefon sau e-mail-uri ale departamentului tehnic al radioului.

  Vă aşteptăm pe studioq.ro pentru a afla mai multe detalii despre produsele noastre!

  imagine-nl-site-nou-2

  Next Post Previous Post