• 22 iunie 2017 - Dezvoltare facilitate de export date din baza de date StudioQ catre Music1.
 • 22 mai 2017 - Implementarea facilitatii de interfatare cu servere video pentru dezvoltarea conceptului de Visual Radio si adaugarea de continut video sincronizat cu playlist-ul statiei de radio.
 • 13 februarie 2017 - Implementarea mecanismului de intarziere calupuri de publicitate un numar nelimitat de ore, cu punere in asteptare, fara desincronizare semnale de sincronizare statii locale.
 • 5 octombrie 2016 - Versiunea StudioQ permite la crearea raportului de difuzare Drepturi de Autor sa se poata alege ca datele specifice (CREDITELE) sa fie raportate impreuna sau pe fiecare categorie in parte.
 • 11 august 2016 - S-a implementat setarea Audio Passthrough Mode care inhiba toate functiile de sincronizare prin satelit/net pentru o statie locala. Poate fi activata/dezactivata doar in cazul statiilor locale, cu modul de sincronizare prin net/satelit. Odata setarea pusa pe starea ENABLED, statia locala trebuie sa ignore toate semnalele de sincronizare primite prin satelit/net si orice functionalitate specifica care ar determina-o sa nu faca rebroadcasting.
 • 25 iulie 2016 - Aplicatia StudioQ proceseaza acum semnalele de sincronizare retea utilizate in retelele de radio KISS FM si MagicFM.
 • 16 mai 2016 - Pentru pastrarea in baza de date a inregistrarilor referitoare la playlist-ul difuzat si programarile de publicitate, s-a extins limita maxima de setare la 180 de zile pentru Program ReportMemo, Event Schedual Memo.
 • 26 martie 2016 - Funcţie de inhibare trimitere semnale sincronizare pe satelit – se adresează exclusiv reţelelor de radio. În cazul în care în capul de reţea este nevoie de operaţiuni de mentenanţă şi oprirea serverului de reţea, există posibilitatea dezactivării în staţiile locale a semnalului de sincronizare reţea, astfel încât staţiile locale să rămână conectate la satelit chiar dacă semnalul de ping lipseşte o anumită perioadă de timp.
 • 26 februarie 2016 - Implementare facilitate “Copyrights” pentru categoriile AllOthers -pentru categoriile AllOthers se pot introduce credenţiale aferente înregistrărilor care fac parte dintr-un spot, hitmix, jingle, etc.
 • 26 februarie 2016 - Filtrarea drepturilor de autor după categorii de înregistrări – Se pot realiza rapoarte de difuzare în combinaţii diferite de categorii.
 • This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. x

  Cum se mai face radio în vreme de Pandemie

  Cum se mai face radio în vreme de Pandemie

  Pandemia Coronavirus ne-a luat pe toți prin surprindere fiind o situație fără precedent, pe care nu putem să o controlăm și la care nu știm cum să reacționam.

  Măsurile de izolare luate de autorități cu scopul descurajării interacțiunilor sociale în încercarea de a minimiza numărul de persoane infestate și de a proteja întreaga comunitate au determinat tot mai multe companii din diferite industrii să-și încurajeze angajații să lucreze de acasă.

  Și industria de radio a trebuit să fie creativă și să găsească soluții pentru a-și proteja angajații și a reduce riscul de îmbolnăvire al acestora cu noul coronavirus.

  Una din soluțiile de compromis la care au apelat radiourile FM a fost ca DJ-ii să intre în direct de acasă, limitând astfel la minim numărul persoanelor prezente în studio. Pentru a realiza tehnic această soluție este nevoie de câteva aplicații software, care să acopere funcționalitatea de operare a sistemului de emisie, respectiv să transmită sunetul din locația DJ-ului până la studioul de radio. Astfel, acești DJ “remote” se conectează la calculatorul de emisie prin aplicații de control remote (AnyDesk, TeamViwer), iar vocea se poate transmite spre studio prin aplicații ca Zoom. De acolo sunetul este transmis mai departe în “on air”.

  vizual blog Q-04

  Zoom este un program mai complex decat Skype, ideal pentru conferințe cu mai mulți utilizatori și prezentări, iar sunetul este transmis la o calitate înaltă. Numărul de
  utilizatori s-a dublat la începutul acestui an, odată cu răspândirea Coronavirus.

  Anydesk este unul din cele mai bune softuri de conectare la distanță. Oferă inclusiv funcție de chat care vă permite comunicarea cu persoana din studio pe calculatorul pe care v-ați conectat remote.

  Dacă conexiunea de internet este lentă, transmisia poate fi întârziată, dar puteți optimiza imaginea și dezactiva sunetul pentru a câștiga rapiditate. Un alt plus pentru utilizarea AnyDesk sunt și costurile mult mai mici ale planurilor tarifare comparativ cu cel mai renumit instrument de remote control – Teamviewer.

  Next Post Previous Post