• 7 aprilie 2022 -
 • 16 decembrie 2021 -
 • 13 octombrie 2021 -
 • 17 mai 2021 -
 • 17 februarie 2021 -
 • 3 decembrie 2020 - Monitorizarea calupurilor publicitare - detalii aici
 • 28 mai 2019 - Noua aplicație Q100
 • 20 februarie 2018 - Schimbare rezoluție grafică StudioQ - detalii aici
 • 16 august 2017 - Compatibilitate Windows 10, rapoarte drepturi de autor pentru stații radio, amânare calupuri publicitare. Detalii aici
 • 22 iunie 2017 - Dezvoltare facilitate de export date din baza de date StudioQ catre Music1. Detalii aici
 • This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. x

  Cum se mai face radio în vreme de Pandemie

  Cum se mai face radio în vreme de Pandemie

  Pandemia Coronavirus ne-a luat pe toți prin surprindere fiind o situație fără precedent, pe care nu putem să o controlăm și la care nu știm cum să reacționam.

  Măsurile de izolare luate de autorități cu scopul descurajării interacțiunilor sociale în încercarea de a minimiza numărul de persoane infestate și de a proteja întreaga comunitate au determinat tot mai multe companii din diferite industrii să-și încurajeze angajații să lucreze de acasă.

  Și industria de radio a trebuit să fie creativă și să găsească soluții pentru a-și proteja angajații și a reduce riscul de îmbolnăvire al acestora cu noul coronavirus.

  Una din soluțiile de compromis la care au apelat radiourile FM a fost ca DJ-ii să intre în direct de acasă, limitând astfel la minim numărul persoanelor prezente în studio. Pentru a realiza tehnic această soluție este nevoie de câteva aplicații software, care să acopere funcționalitatea de operare a sistemului de emisie, respectiv să transmită sunetul din locația DJ-ului până la studioul de radio. Astfel, acești DJ “remote” se conectează la calculatorul de emisie prin aplicații de control remote (AnyDesk, TeamViwer), iar vocea se poate transmite spre studio prin aplicații ca Zoom. De acolo sunetul este transmis mai departe în “on air”.

  vizual blog Q-04

  Zoom este un program mai complex decat Skype, ideal pentru conferințe cu mai mulți utilizatori și prezentări, iar sunetul este transmis la o calitate înaltă. Numărul de
  utilizatori s-a dublat la începutul acestui an, odată cu răspândirea Coronavirus.

  Anydesk este unul din cele mai bune softuri de conectare la distanță. Oferă inclusiv funcție de chat care vă permite comunicarea cu persoana din studio pe calculatorul pe care v-ați conectat remote.

  Dacă conexiunea de internet este lentă, transmisia poate fi întârziată, dar puteți optimiza imaginea și dezactiva sunetul pentru a câștiga rapiditate. Un alt plus pentru utilizarea AnyDesk sunt și costurile mult mai mici ale planurilor tarifare comparativ cu cel mai renumit instrument de remote control – Teamviewer.

  Next Post Previous Post